Foglak Projekt
Navigáció
Főoldal
Célunk és küldetésünk
Alapvető információk a projektről
Közérdekű dokumentumok
Fórumok
Fórum: Elindultunk
Linkek
Kapcsolat
Galéria
Keresés

Megvalósítók és elérhetőségeik

Közép-Magyarországi régió
Észak-Magyarországi régió
Észak-Alföldi régió
Dél-Alföldi régió
Közép-Dunántúli régió
Dél-Dunántúli régió
Nyugat-Dunántúli régió

Letöltések/dokumentumtár
Archívum
Ajánlatkérő felhívások
RSS
Hírek

Fórum
Untitled Document
Tájékoztató levél

Tájékoztató levél a hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok (TÁMOP-5.3.3.) pályázati kiírása tervezésének alakulásáról a foglalkoztatási-lakhatási műhelyeken résztvevő kollégák számára


Kedves Kollégák!

Tájékoztatlak Titeket, hogy a fenti pályázati kiírás tervezése csúszik, emiatt a kiírás várhatóan jövő és első negyedévében készülhet el.

A csúszás oka, hogy a tervezésben résztvevő szakmai oldal több javaslatát nem tudta érvényesíteni, illetve nem tud elfogadni több pályázati feltételt. Titoktartási kötelezettségem miatt a problémák részleteit nem ismertethetem, de hátterét igen.

A vitatott területek a következők:
1.    Mi támogatható, azaz milyen tevékenységre, szolgáltatásra lehet uniós forrást költeni?
2.    Ami támogatható tevékenység, azt milyen feltételekkel kell végrehajtani?

A tervezési folyamat során szerzett tapasztalataim szerint mindkét kérdésre a válaszokat elsősorban és döntően a végrehajtást és pénzügyi feltételeket szabályozó jogi szempontok döntik el, és a szakmai célok valamint a való élet diktálta szükségleteket, lehetőségeket, követelményeket, gyakorlatot rendre figyelmen kívül hagyjuk.Az első, „nem támogatható” kategóriájába tartoznak jelenleg olyan, az állapotot javító szolgáltatások, amelyek korábbi hazai foglalkoztatási programoknak már részei voltak, illetve az önálló lakhatásnak hazai pályázatokban már támogatott költségei.

A második, „támogatható ugyan, de szigorú szabályozással” kategóriába tartozó tevékenységek elszámolása jelenleg olyan bonyolult, hogy használatuk lehetetlenné válik.

A szakmai oldal jelzésére a pályázati tervezés során új egyeztetések kezdődtek a pályázatkezelő és azt felügyelő intézmények között, kiírás csak minden résztvevő számára elfogadott anyag esetén lehetséges.Budapest, 2008. december 9.


Üdvözlettel:

Maróthy Márta
szakmai vezető


Divinszky Zsolt - december 11 2008 19:02:42 · Nyomtatható változat
Hiba bejelentése
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtette a jelszavát?
Kérjen újat itt.
divi © 2008