Tájékoztató levél
rta: Divinszky Zsolt Dtum: December 11 2008 18:02:42
Tájékoztató levél

a hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok (TÁMOP-5.3.3.) pályázati kiírása tervezésének alakulásáról a foglalkoztatási-lakhatási műhelyeken résztvevő kollégák számára.
Teljes hr

Tájékoztató levél a hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok (TÁMOP-5.3.3.) pályázati kiírása tervezésének alakulásáról a foglalkoztatási-lakhatási műhelyeken résztvevő kollégák számára


Kedves Kollégák!

Tájékoztatlak Titeket, hogy a fenti pályázati kiírás tervezése csúszik, emiatt a kiírás várhatóan jövő és első negyedévében készülhet el.

A csúszás oka, hogy a tervezésben résztvevő szakmai oldal több javaslatát nem tudta érvényesíteni, illetve nem tud elfogadni több pályázati feltételt. Titoktartási kötelezettségem miatt a problémák részleteit nem ismertethetem, de hátterét igen.

A vitatott területek a következők:
1.    Mi támogatható, azaz milyen tevékenységre, szolgáltatásra lehet uniós forrást költeni?
2.    Ami támogatható tevékenység, azt milyen feltételekkel kell végrehajtani?

A tervezési folyamat során szerzett tapasztalataim szerint mindkét kérdésre a válaszokat elsősorban és döntően a végrehajtást és pénzügyi feltételeket szabályozó jogi szempontok döntik el, és a szakmai célok valamint a való élet diktálta szükségleteket, lehetőségeket, követelményeket, gyakorlatot rendre figyelmen kívül hagyjuk.Az első, „nem támogatható” kategóriájába tartoznak jelenleg olyan, az állapotot javító szolgáltatások, amelyek korábbi hazai foglalkoztatási programoknak már részei voltak, illetve az önálló lakhatásnak hazai pályázatokban már támogatott költségei.

A második, „támogatható ugyan, de szigorú szabályozással” kategóriába tartozó tevékenységek elszámolása jelenleg olyan bonyolult, hogy használatuk lehetetlenné válik.

A szakmai oldal jelzésére a pályázati tervezés során új egyeztetések kezdődtek a pályázatkezelő és azt felügyelő intézmények között, kiírás csak minden résztvevő számára elfogadott anyag esetén lehetséges.Budapest, 2008. december 9.


Üdvözlettel:

Maróthy Márta
szakmai vezető